בית רוס – שמורת טבע של זיכרונות

אחרי

מבט מהכניסה-חלל אירוח מרווח ומואר עם ריצפת פרקט

בית רוס – שמורת טבע של זיכרונות

הילדים עזבו את הבית, אך החפצים והזכרונות נשארו, מסודרים בחדרים, בארונות ובשידות.

בעלי הדירה הם זוג מקסים בשנות ה 60  שאוהב לבשל ולארח בקביעות את הילדים והנכדים והכלבים שיש לכל אחד מהם.

קיבלתי דירת 5 חדרים עמוסה ברהיטים: ארונות ושידות בגדלים שונים שמכילים כלים ואוספים. בחדר שהפך למחסן של זיכרונות  מצאתי פסנתר עתיק ויפה. המטבח: סגור, קטן וצפוף, וכל הבית זועק לארגון מחדש ולאור טבעי.

נקראתי למשימה היות והדירה הפכה להיות קטנה לאירוח, כל המערכות התיישנו (אינסטלציה, חלונות, ארונות, ריצוף…) ואב המשפחה החל לעבוד מהבית לכן נחוצה לו פינת עבודה נוחה, וכמובן לייצר עוד מקומות אכסון לזיכרונות הבאים…

בתוכנית החדשה:

 

1.חלק מהקיר המשותף לסלון ולמטבח נהרס חלקית  והקיר שנותר נוצל משני צדדיו  לפונקציות הנדרשות: בצד הסלון יצרתי יחידת נגרות על כל הקיר לטלוויזיה וכלי אירוח עדינים. בצד המטבח שמתי את היחידות הגבהות לאכסון ומכשירי חשמל שאותם אני אוהבת להסתיר.

2.את החדר עם הקיר המשותף לפינת האוכל בחרתי לנצל להגדלת החלל המשפחתי וגם למקם את חדר העבודה החדש. במקום קיר בנוי בלוקים בחרתי בהפרדה מקיר זכוכית מחולק בפרופיל בלגי כדי להכניס אור טבעי לבית, יופי, ואשליה של מרחב.

3. את הקיר הנמוך המפריד את חדרי השינה הפכתי לקיר יופי: נישה דו צדדית מוארת לאוסף החנוכיות .

4. את הבוידעם, מחסן עליון שנמצא בהנמכת התקרה במסדרון, הגדלתי לצורך אכסון מזוודות וכדי שיהיה נוח תכננתי דלת נוספת מהכיוון הנגדי ותאורה בתוך הבוידם.

5. מערכות ישנות הוחלפו – אינסטלציה חדשה, חלונות ותריסים (אלום רענן), בסלון בחרנו בתריס גלילה במקום תריס כנף שהיה, כך קיבלנו 100% אור טבעי.

6. הריצוף  שנבחר לכל הבית הוא גרניט פורצלן דמויי פרקט אלון. (עמודי שלמה). ריצוף פרקטי מאוד לניקוי ונעים וחמים במראה, במרפסת נבחרו אריחים מצוירים  בצבעים רגועים (אלוני).

7. מטבח חדש  בסגנון קלסי בהיר עם הרבה מקומות אכסון מרצפה עד תיקרה, היות והמטבח פתוח לסלון הוא שטוף באור יום, מרווח ופרקטי.

8. גופי תאורה חדשים (רפי ותמר) נוספו לקיימים. גופי תאורה לנוי ואווירה, דוגמת התאורה בנישת הגבס. שמאירה את אוסף החנוכיות. במטבח נוספו גופי תאורה מעל משטחי העבודה מלבד התאורה המרכזית.

7. לאחר השיפוץ הוחזרו הרהיטים הקיימים ופרטי הנוי הרבים, אך הפעם לסידור  החדש, כולם קיבלו מקום של כבוד, אפילו הפסנתר שהיה מוסתר בחדר שנים רבות זכה להשתלב במראה החדש ומושך תשומת לה מיוחדת מהנכדים.

 

מספרים ועובדות:

 

  • השיפוץ ארך 3 חודשים (חודשיים לפני לארוז ולפרק את כל תכולת הבית).
  • בני הזוג שכרו דירה במהלך השיפוץ.
  • קבלני השיפוץ – יש חשיבות רבה לקבלן שנבחר.  האחים לוי עבדו במהירות, ביעילות ובמקצועיות רבה, בלעדיהם זה לא היה מצליח!

 

ולסיום

 

זאת דירה שלא תמצאו בה את המילים: מודרני, טרנדי, אופנתי…פגשתי אנשים שהם שמורת טבע לזיכרונות למשפחתיות, לחמימות, לנוחות, ולפרקטיות.

שמחה שהצלחתי לעמוד באתגר ולהגשים את כל הבקשות שהוצגו בפני במפגש הראשון.

התמונות צולמו ע"י גיל

לפני